Dana Šemrov razstavlja v Vogvarjevi hiši

Poznana nakljanka, odlična cvetličarka je tudi slikarka. Včeraj je na podu Vogvarjeve hiše v Spodnjih Dupljah pripravila svojo prvo samostojno razstavo.

Včeraj, 5. septembra smo odprli letošnjo zadnjo razstavo iz serije razstav likovnikov KD Dobrava, ki jih prireja KTD Pod krivo jelko Duplje, na kateri se tokrat predstavlja članica likovne sekcije KD Dobrava Naklo Dana Šemrov. Njen slikarski svet izhaja iz romantičnega realizma. Motivno upodablja predvsem tihožitja, predvsem tista, ki izhajajo iz slovenske narodne etnografske zakladnice. Ilustrira nam zgodbe, ki jih pripovedujejo slovenske narodne pesmi, upodablja motive iz ljudske arhitekture skratka v svojih upodobitvah se močno naslanja na tradicijo upodabljanja etnografske dediščine.
Razstava bo na ogled do 30. septembra 2014. 
Razstavišče na podu Vogvarjeve hiše v Spodnjih Dupljah se je izkazalo kot odlično za tovrstne razstave. Po naših ocenah si je vseh pet razstav ogledalo preko 700 obiskovalcev. To daje obvezo za nadaljevanje tega projekta v prihodnje leto. Kot je že rečeno bo razstava odprta do konca septembra. Za 10. oktober pa že pripravljamo EX-tempore mladih.

DS8 DS1 DS2 DS3 DS4 DS5 DS6 DS7

Objavljeno v Uncategorized