Konec tedna dva zanimiva kulturna dogodka v naši občini

V petek 6. junija ob 18. uri otvoritev samostojne razstave Barbare Pogačnik na podu Vogvarjeve hiše, v nedeljo 8. junija pa v avli OŠ Naklo koncert GLASBENI UTRINKI SLOVENSKIH LJUDSKIH PESMI z zanimivimi gosti: OtFS Podkuca – ljudsek pevke in pevci, pianistka Nena RION in baritonist Domen Križaj.

Vogvarjeva Podkuca

No ta teden se obeta še en vrhunski kulturni dogodek v Naklem. V nedeljo 8. junija ob 18. uri Otroška folklorna skupina Podkuca OŠ Naklo in KD Dobrava Naklo pripravljata koncert z naslovom “GLASBENI UTRINKI SLOVENSKIH LJUDSKIH PESMI”. Koncert bo kot je že bilo rečeno v nedeljo 8. junija ob 18. uri v avli OŠ Naklo. Na koncertu bodo nastopili mladi ljudski pevci OtFS Podkuca z gostoma pianistko Neno RION iz Podbrezij in baritonistom Domnom KRIŽAJEM iz Naklega. Da bo šlo za vrhunsko prireditev pričajo nagrade vseh nastopajočih. Nina in Domen sta lanskoletna dobitnika Prešernovih nagrad Akademije za glasbo v Ljubljani, pevke OtFS Podkuca pa dobitnice zlatega priznanja JSKD na reviji mladih ljudskih pevcev “PA TA VIŽA NI PREČ” letos spomladi v Ljubljani.

web-Domen_KrizajJ_c_Luigi_Caputo[1] Nena-Rion[1] SL 006

Na podu Vogvarjeve hiše v Spodnjih Dupljah je že v pripravi druga iz niza petih razstav. V petek 6. junija ob 18. uri bomo odprli razstavo slikarke Barbare Pogačnik iz Podbrezij. Ga. Barbara že dolgo vrsto led sodeluje v likovni sekciji KD Dobrava iz Naklega. Udeležuje se skupinskih razstav članov, sodeluje na kolonijah. Na razstavi, ki jo organizira KTD “Pod Krivo jelko” Duplje se bo predstavila s slikami na temo pokrajine in etnografske dediščine iz bližnje in daljne okolice ter s slikami, ki so nastale za projekt : “Narodne v sliki in pesmi”. Razstava bo na ogled do začetka julija, ko se bo zgodila že tretja razstava. Vabimo Vas, da si ogledate razstavo in seveda tudi Vogvarjevo hišo. Za posamični obisk se predhodno najavite kateremu odčlanov od KTD oz. pri sosedih Vogvarjeve hiše. Za tiste, ki ne veste, kje je Vogvarjeva hiša vam izdam naslov to je Spodnje Duplje 47.

Vabljeni na obe prireditvi!

 

Objavljeno v Uncategorized