Franci Markovec razstavlja na podu Vogvarjeve hiše v Dupljah

V petek 9. maja se je z odtvoritvijo slikarske razstave Francija Markovca začel niz petih razstav, ki bodo potekale na podu Vogvarjeve hiše v Spodnjih Dupljah.

V petek 9. maja, na dan Evrope smo začeli z nizom petih slikarskih razstav nakljanskih umetnikov na podu Vogvarjeve hiše v Spodnjih Dupljah. Vogvarjeva hiša enkraten in čudovit etnografski muszej, ki hrani preko 300 najrazličnejših eksponatov v etnografski zbirki, kakor tudi v zbirki čevljarskega orodja, saj so bile Duplje v preteklosti izjemno poznane prav po čevljarstvu.
Niz slikarskih razstav v Vogvarjevi hiši je začel slikar Franci Markovec iz Žej. Navdušil je s sliko olje na platno, na kateri je upodobil panoramo domačih Žej s pogledom Iz Podbrezij. Ta slika je dobila posebno mesto na severni steni. Po ostalih treh stenah so se zvrstile njegove nekoliko starejše slike. Številne obiskovalce na otvoritvi pa je še posebej navdušil z bogato zbirko maket zanimivih objektov, nad katerimi je kraljevala maketa Taborske lepotice. Franciju čestitam za odlično razstavo. Vabim vse, ki jih zanima njegovo delo, da v naslednjem tednu še obiščete razstavo. Za obisk se najavite v graščini ali pa pri samem avtorju. Naslednja v vrsti razstavljavk je Barbara Pogačnik iz Podbrezij. Prvi petek v juniju je na sporedu njena otvoritev.

MR11 MR1 MR2 MR3 MR4 MR5 MR6 MR7 MR8 MR9 MR10

Objavljeno v Uncategorized